01 d’abril 2012

Itinerari geològic del Pedraforca

Un company virtual que és geòleg, i munta excursions al Pedraforca i us explica perquè les muntanyes semblen ser com són.

"El massís del Pedraforca és aquella muntanya que tots ens imaginem quan pensem en un pic esvelt i solitari. Només el seu aspecte, impressionant i feréstec, ja el converteix en un dels principals focus d'atracció de l'excursionisme i dels amants de la natura. Però, com s’ha format?

La seva formació ha estat durant anys un dels principals punts d’interès pels geòlegs del nostre país, ja que en ell els processos geològics es mostren en tota la seva esplendor. La seva gènesi combina els processos interns de creació de relleu associats a la formació dels Pirineus, i els processos erosius que han remodelat el paisatge fins a deixar-lo tal i com el coneixem. La seva característica silueta de forca i la seva situació aïllada són la conseqüència de la seva composició i estructura geològica. Els pollegons estan formats per material calcari més dur, l'enforcadura de materials margosos més tous, i és el transport i la superposició de diversos mantells de corriment el que el situen allà on és.

Vols que un geòleg t’ho expliqui al camp?  
Aquí teniu el link: www.itinerarisgeologics.com
"(El tema de fer sortides pel Catllaràs ho podria fer per algun grup que m’ho demanés expressament.)"