27 de novembre 2006

El Gos d'Atura d'Ardericó


Mira que des de que començarem aquest Bloc, em parlat d'animals, de fauna, i de flora i ens deixàvem els que tenim més a prop: els nostres meravellosos gossos.
A la masia d'Ardericó hi viuen dos magnífics exemplars de gossos de pastura dels Pirineus: El Gos d'Atura, el Bitxu que va amb el Kun i el Perque que va amb L'Audal. Els dos son exemplars de llibre del Gos D'atura.
Son de caràcter molt amable, intel·ligents i sobre tot molt dòcils i el que es mes responsables. En bitxu que es el que mes conec obeeix tot el que se li diu, li agraden els nens , jugar i te molta cura amb la Cecilia que es una noia que ve al refugi que te una discapacitat, en el llarg temps que fa que ve, mai l'ha fet ensopegar a aquesta noia que es mou amb muletes i sempre està a la guait.
Tots dos comparteixen aquestes característiques i ens fan molta companyia, la seva feina a la casa es de vigilar i la de mantenir les vaques lluny de la casa, i aquesta feina la fan molt bé, tant que s'han tornat professionals de pastura de ramats de vacú i de tant en tant son contractats per aquesta feina. L'Audal està content de que l'ajudin a la feina i li es més fàcil
Des de ací volem fer-lis un sincer homenatge i mostrar els nostre agraïment.

Enllaços

•El Gos d'Atura (Wikipedia)

•El gos d'Atura Català>>>