24 d’octubre 2006

De la insoportable levetat de la estupidesa humana


Els diumenges pel matí m'agrada sortir a l'escala de davant de la porta de casa acompanyat d'un bon llibre, un suc i disposat a prendre el sol. No han passat ni cinc minuts quan m'espanto al sentir un terrabastall infernal: un grup d'uns 5 "Quads" o motos de quatre rodes passen per davant de casa a tota velocitat sense afluixar la velocitat. A casa hi han nens, gossos i una persona amb discapacitat i m'espanto en pensar que hagués passat si en aquell moment haguessin creuat la pista, mes sabent que te uns escassos dos metres i que la porta de casa esta a 90Cm de la pista.
El dissabte següent baixo de voltar per les muntanyes quan en uns prats puc veure com tres d'aquests "quads" derrapen pels prats, fora de pista fent malbé la capa d'herba i deixant unes marques esgarrifoses.
Per no ser menys el diumenge un grup de vuit motos mes 2 quads passen a tota velocitat davant de casa, ha plogut i deixen la pista que estava enfangada feta un nyap.


M'enfado moltissim i a l'hora m'entristeixo.
No puc entendre com pot haver tanta falta de civisme en aquest món y no es que estigui en contra de l'ús de vehicles per accedir a la natura, però hi ha una diferencia entre utilitzar un vehicle per arribar a un indret o bé per passejar i l'altre es agafar una pista que fa servir tothom com a circuit de motocross.
La llei diu que per la pistes forestals no es pot circular a mes de 30Km/h de fet fer-ho a més velocitat es una temeritat per la integritat d'un i sobre tot per les dels altres. També diu que no es pot circular amb vehicles per pistes de menys de 2 metres d'amplada i que s'ha de reduir la velocitat a l'hora d'arribar a una zona poblada per petita que sigui. I de moment i pel que veig a la serralada del Catllaràs quasi cap usuari d'aquests vehicles fa cas de la llei.
De vegada en quan para algun i com que li pregunto, sempre em diuen que son els altres, que ell nomes passeja. Ja! penso jo, o sigui que un passeja amb granota, amb casc, amb botes, amb protector de columna per anar a 30Km per hora, no dic res, Peró millor que no sàpiga el que penso.
La serralada del Catllaràs es un indret d'intres natural i com a tal no entenc com es permeten aquestes improvisades curses, no entenc com els deixen anar amb aquestes maquines que en molts dels cassos no passarien l'ITV de soroll ni en broma, ni entenc perquè hi ha mes "màniga ampla" per pista que per carretera, de veritat no ho entenc.
Vull deixar clar que no estic en contra del vehicle, que per si sol no deixa de ser una ferralla sinó de les actituds i del poc respecte d'alguns en vers la resta.
Per que veieu que el que dic no es cap cosa puntual faré una galeria amb fotografies d'aquests individus per que quedin retratats (mai millor dit), de moment teniu aquestes d'aquest cap de setmana, tot esperant que siguin les ultimes.
Missatge per aquestes persones humanes: " La llibertat d'un acaba on comença la del altre" i encara que del bosc en pot gaudir tothom, aquest tothom no només es referix a aquests fitippaldis de pa sucat amb oli hi han circuits habilitats per això.

•Circuit al bergueda una alternativa per desfogar-se
•Si no en tens prou tots els circuits de Catalunya
•Legislació d'acces de vehicles al medi natural:
•El que diu LA LLEI respecte a l'acces motoritzat al medi natural al Botlleti ofcial de la Generalitat de catalunya: